Sök produkter...
Generic filters
Sök produkter...
Generic filters
Branson traktorerna tillverkas i Sydkorea. Tillverkningen började år 1968 och det produceras nu ca 22000 traktorer om året. Branson traktorerna är etablerade i de flesta länder, stora i USA och växer och tar marknadsandelar i hela Europa. Moderna ändamålsenliga tillverkningslokaler med den senaste tekniken samt egen utvecklingsavdelning borgar för den allra bästa kvalitén på traktorerna. Egna motorer och egen konstruktion av hela traktorn gör att man har kontroll på hela tillverkningsprocessen.
Branson kännetecknas av en enkel och robust konstruktion, fullt modern med alla typgodkännanden och miljökrav som krävs av en traktor. Den enkla robusta konstruktionen medför en lättkörd och enkel traktor att både äga och använda. Kraftfulla motorer och modern transmission gör att traktorerna är väldigt lättkörda. Den unika svängradien är en del i detta. Hela 56 graders styrvinkel gör traktorn otroligt smidig och lättmanövrerad i trånga och snäva utrymmen. Lägg därtill en transmission som täcker in allt från lägsta hastighet för krypkörning till bra transporthastighet på väg. Hydraulkapacitet och kraftuttag uppfyller mycket väl de krav som krävs för att kunna koppla till de redskap som är anpassande för traktorernas storlek. Helt enkelt, en liten traktor men med fullt tillräcklig kraft och kapacitet för att göra jobbet som krävs på en hästgård eller skogsgård.
Frontlastare är ett tillbehör som ofta monteras på våra traktorer. Det finns modellanpassade frontlastare för varje traktormodell. Enkel och robust lastare med parallellföring och Euro redskapsfäste som standard. Inbyggda stödben för enkel av och på montering. Mycket bra lyftkapacitet i förhållande till traktorstorlek. Tack vare detta har det gjort våra traktorer mycket populära på bland annat hästgårdar där man uppskattar smidigheten i kombination med bra lyftkraft i frontlastaren.
Ett annat populärt och stort användningsområde för traktorerna är som skogstraktor. Hög markfrigång och mycket bra framkomlighet med 4WD . Oftast kopplar vi ihop traktorn med en modellanpassad griplastarvagn från Kranman. För att anpassa traktorn ytterligare för skogen så har vi egna konstruerade skogspaket med bukplåt, tankskydd och hållare för ventilpaket mm. Med griplastarvagn och vårt skogspaket får man ett proffsigt skogsekipage för den självverksamma skogsägaren, perfekt för gallring, ved och vindfällen mm.
Det finns nog få maskiner som är så allround som en liten traktor på en gård. Man sköter snöröjning och vägunderhåll. Har man lite åkermark så behövs det klippas och putsas gräs. För att odla kan man fräsa, plöja och harva . Lasta med frontlastare och transportera massor. Lyfta höbalar och köra ut vatten till djur. Hantera pall och lyfta ved på vedbacken. Hämta ved och gallra i skogen. Göra flis av kvist och små trädstammar med en flistugg. Göra mindre grävjobb med grävaggregat. Ja listan kan göras lång.
Branson traktorerna är uppdelade i tre serier, 00 serien, F serien och 25 serien. Vidare här på sidan kommer vi presentera de olika modellerna lite närmare.

Välj produktserie

 • 00-serien

  Vår minsta traktorserie från Branson tractors.
  – 2500 L – 24 hk Steg5 diesel motor, 4WD, manuell växellåda med 3/R+låg/hög.
  – 2500hL – 24 hk Steg5 diesel motor, 4WD, hydrostat med låg/hög.

  Båda dessa modeller levereras med störtbåge som standard, hytt finns ej. Däremot finns vindruta och tak som ett tillbehör.

  Detta är traktorn för dig som vill ha en så liten och kompakt traktor som möjligt. Däremot finns alla möjligheter att koppla till vanliga traktortillbehör. Liten traktor men fungerar utmärkt som en smidig kompakt gårdstraktor. Standard trepunktslyft med kategori 1, kraftuttag med 2 hastigheter. Baktill på traktorn finns även ett dubbelverkande hydrauluttag och ett släpvagnsuttag för belysning.

  Två varianter på transmission, manuell växellåda eller hydrostat. Den manuella varianten har 3 växlar framåt och en backväxel. Därtill har den en hög/låg växellåda, så totalt 6 växlar framåt och 2 växlar bakåt. Vanlig traditionell koppling. Hydrostatversionen har en körpedal för framåtkörning och en pedal för bakåtkörning. Tydlig markerad körriktning finns i pedalerna. Traktorn har även en hög/låg växellåda. Ju mer man trycker pedalen nedåt så ökar både hastighet och varvtal på motorn, man behöver ingen grundgas. Väldigt bekvämt och lättkört. Farthållare finns för att bekvämt låsa hastigheten när detta önskas.
  Fyrhjulsdriften kopplas in mekaniskt via en spak. Alla manöverspakar sitter på höger respektive vänster skärm. Inga spakar på det plana golvet vilken underlättar av och påstigning. Servostyrning och bra svängvinkel gör traktorn lätt att manövrera och hantera i trånga utrymmen.

  En annan egenskap som 00 serien har är den utmärkta markfrigången, hela 40 cm. Ganska unikt för en sådan här liten traktor. Detta har gjort traktorn populär för skogskörning. Vi har även skogspaket som skyddar traktorn extra för körning i skogen. Ett populärt skogsekipage är Branson 2500 tillsammans med Kranman T1750 4WD griplastarvagn.

  Frontlastare finns som tillbehör, utrustad med Euro redskapsfäste, stödben och parallellföring. Lyfter som max ca 640 kg. Att tänka på när det gäller lyftkraft. När man tex. använder pallgafflar och förflyttar vikten långt framför framaxeln så minskar lyftkapaciteten. Man bör även använda sig av någon typ av motvikt eller redskap baktill kopplat i trepunktslyften. Detta gör att traktorn får en mycket bättre balans och trevligare att manövrera vid arbete med frontlastaren.

  Lämpliga storlekar på tillbehör till 00 serien :
  Flak, tippvagn ca 1,5-2 ton
  Griplastarvagn ca 1,5 ton
  Rotorklippare 1,5 m
  Slagklippare ca 1,3 m

 • F-serien

  Vår mellan traktorserie från Branson tractors.
  – F36Rn – 35 hk Steg5 diesel motor, 4WD, 12+12 växlar, tre gruppväxlar fram/back låda.
  – F50hn – 50 hk Steg5 diesel motor, 4WD, hydrostat med tre gruppväxlar

  Båda dessa modeller levereras med störtbåge som standard, hytt finns ej.

  F serien kännetecknas av sin styrka och smidighet i förhållande till storlek. Fortfarande en liten traktor men smidig och med kraft nog att koppla på lite större redskap i jämförelse med 00 serien. Standard trepunktslyft med kategori 1, kraftuttag med 2 hastigheter. Baktill på traktorn finns även ett dubbelverkande hydrauluttag och ett släpvagnsuttag för belysning.

  Två varianter på transmission, manuell växellåda eller hydrostat. Den manuella varianten har 3 gruppväxlar och en 4 växlad växellåda. Därtill har den fram/backlåda, så totalt 12 växlar framåt och 12 växlar bakåt. Vanlig traditionell koppling. Smidig att växla tack vare helkroniserad växellåda och fram/backlåda.
  Hydrostatversionen har en körpedal för framåtkörning och en pedal för bakåtkörning. Tydlig markerad körriktning finns i pedalerna. Traktorn har gruppväxellåda med 3 lägen, låg, mellan och hög. Ju mer man trycker pedalen nedåt så ökar både hastighet och varvtal på motorn, man behöver ingen grundgas. Väldigt bekvämt och lättkört. Farthållare finns för att bekvämt låsa hastigheten när detta önskas.

  Fyrhjulsdriften kopplas in mekaniskt via en spak. Alla manöverspakar sitter på höger respektive vänster sida om förarstolen. Inga spakar på det plana golvet vilken underlättar av och påstigning. Mycket generöst med inställningar av stolen både i längd, höjd och fjädringsväg. Lätt att hitta en bekväm körställning även för långa personer. Servostyrning och bra svängvinkel gör traktorn lätt att manövrera och hantera i trånga utrymmen. Bra frigångshöjd och utmärkt framkomlighet har gjort traktorn populär för skogskörning. Vi har även skogspaket som skyddar traktorn extra för körning i skogen. Ett populärt skogsekipage är Branson F36/F50 tillsammans med Kranman T3500 griplastarvagn.

  Frontlastare finns som tillbehör, utrustad med Euro redskapsfäste, stödben och parallellföring. Lyfter som max ca 1250 kg. Att tänka på när det gäller lyftkraft. När man tex. använder pallgafflar och förflyttar vikten långt framför framaxeln så minskar lyftkapaciteten. Man bör även använda sig av någon typ av motvikt eller redskap baktill kopplat i trepunktslyften. Detta gör att traktorn får en mycket bättre balans och trevligare att manövrera vid arbete med frontlastaren.

  Lämpliga storlekar på tillbehör till F serien :
  Flak, tippvagn ca 2,5-3,5 ton
  Griplastarvagn ca 3,5 ton
  Rotorklippare ca 1,8 m
  Slagklippare ca 1,5 m

 • 25-serien

  Vår största traktorserie från Branson tractors.
  – 5025R – 48 hk Steg5 diesel motor, 4WD, 12+12 växlar, tre gruppväxlar fram/back låda.
  – 5025C – 48 hk Steg5 diesel motor, 4WD, 12+12 växlar, tre gruppväxlar fram/back låda.
  – 6225C – 58 hk Steg5 diesel motor, 4WD, 12+12 växlar, tre gruppväxlar fram/back låda.

  5025R levereras med störtbåge som standard.
  5025C/6225C levereras med hytt, standard med värme/AC/stereo.
  5025C är vår storsäljare, en mycket kraftfull smidig gårdstraktor med välutrustad bekväm hytt. Värme, AC och stereo är standard i 5025C och 6225C. Vindrutetorkare med spolning både fram och bak och även två arbetsbelysning fram och bak som standard. Ratten är tiltbar och förarstolen justerbar för bästa möjliga förarkomfort. Standard trepunktslyft med kategori 1 på 5025R och 5025C, 6225C har kategori 2. Kraftuttag med 2 hastigheter. Baktill på traktorn finns två dubbelverkande hydrauluttag och ett släpvagnsuttag för belysning.

  Transmission med manuell växellåda. 3 gruppväxlar och en 4 växlad växellåda. Därtill har den fram/backlåda, så totalt 12 växlar framåt och 12 växlar bakåt. Vanlig traditionell koppling. Smidig att växla tack vare helkroniserad växellåda och fram/backlåda.
  Fyrhjulsdriften kopplas in mekaniskt via en spak. Alla manöverspakar sitter på höger respektive vänster sida om förarstolen. Inga spakar på det plana golvet vilken underlättar av och påstigning. Mycket generöst med inställningar av stolen både i längd, höjd och fjädringsväg . Servostyrning och extremt bra svängvinkel gör traktorn lätt att manövrera och hantera i trånga utrymmen. Bra frigångshöjd och utmärkt framkomlighet har gjort traktorn populär även för skogskörning. Vi har även skogspaket som skyddar traktorn extra för körning i skogen. Ett populärt skogsekipage är Branson 5025C tillsammans med Kranman T4600 och T5000 4WD griplastarvagn.

  Frontlastare finns som tillbehör, utrustad med Euro redskapsfäste, stödben och parallellföring. Lyfter som max ca 1600 kg. Att tänka på när det gäller lyftkraft. När man tex. använder pallgafflar och förflyttar vikten långt framför framaxeln så minskar lyftkapaciteten. Man bör även använda sig av någon typ av motvikt eller redskap baktill kopplat i trepunktslyften. Detta gör att traktorn får en mycket bättre balans och trevligare att manövrera vid arbete med frontlastaren. 25 serien har tillräcklig lyftkraft för att kunna hantera en rundbal tillsammans med balklämma.

  Lämpliga storlekar på tillbehör till 25 serien :
  Flak, tippvagn ca 4-5 ton
  Griplastarvagn ca 3,5-5 ton
  Rotorklippare ca 1,8 m
  Slagklippare ca 1,7-1,9 m

Broschyr

Det finns tyvärr inga broschyrer just nu. De är på gång.